Srbi, glasajte za socijaldemokrate

0

Da gradimo sigurnu budućnost: Markus Vizer
 

Vizer očekuje učešće radnika srpskog porekla na izborima.

– Naše predsedništvo ima razumevanja za potrebe srpskih udruženja sa kojima imamo dobru saradnju. Ranka Savić-Čergić je dugogodišnji dobrovoljni funkcioner i savetnik skupštine delegata naše komore, a aktivista u srpskim klubovima već gotovo 15 godina. Saradnja sa klubovima iz Švehata, Leoberzdorfa, Trajskirhena, Tulna, Vilhelmzburga, Medlinga i Vinernojštata je na zaista najvišem nivou. Svojim izlaskom na glasanje obezbeđujete i prava kao grupa koja zadržava svoj identitet, iako je dobro integrisana u sistem Austrije. Izađite na izbore za Radničku komoru jer svaki glas ima težinu. Ako puno vas učestvuje na izborima, AK može snažnije da se zalaže za interese svih zaposlenih – poručuje Vizer srpskim glasačima.

– Samo zajedničkim aktivnostima moći ćemo da omogućimo sigurnu budućnost. S obzirom na to da predstavlja i štiti interese više od pola miliona ljudi, Radnička komora Donje Austrije je vrlo bitan partner u tom procesu. Svojim učešćem na izborima, pomoći ćete nam da utvrdimo kojim putem treba da u budućnosti zastupamo vaše najvažnije interese – istakao je Vizer, pozivajući članove AK da socijaldemokratskoj frakciji daju glas, kako bi je ojačali u odbrani interesa radnika.
 

Šest nedelja godišnjeg odmora

– Austrija ima jedan od najmoćnijih penzionih sistema. Starije generacije su finansijski osigurane i njihova kupovna moć je ostala očuvana. Da bi tako ostalo mora se održati postojeći sistem vrednosti, a tu posebno navodimo da povećanje starosne granice za odlazak u penziju mora biti odbijeno. Svaki pokušaj smanjenja penzija je nepravedan. Sve veći pritisak na radnom mestu uzrokuje da se porodica, slobodno vreme i rad sve manje mogu kombinovati tako da budemo zadovoljni. Rastući zdravstveni problemi i bolovanja su direktni rezultat toga. Da bi se broj takvih situacija smanjio, borimo se za to da se posle 25 godina rada omogući i šesta nedelja odmora i za one koji nisu to vreme radili samo za jednog poslodavca – navodi Vizer.

 

Garant sigurnosti

– Moji postupci, iako sam danas predsednik Radničke komore, neće se promeniti. Biću garant da se i dalje u potpunosti možete osloniti na snagu komore Donje Austrije i naših stručnjaka i savetnika kada je reč o pošteno zasluženim prihodima, stanarinama koje možemo da priuštimo, realnim iznosima penzija ili izglednoj perspektivi za našu omladinu. Mi moramo biti jači zarad vašeg dobra. Upravo u nesigurnim vremenima bitno je imati jakog partnera koji ozbiljno predstavlja interese radnika. Samo zajedničkim snagama možemo izboriti pravo na pošteno zarađene penzije kojima možemo zadržati životni standard – rekao je Vizer za "Vesti".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here