Srbin povređen u pljački kod Goraždevca

0

 

Napadači su iz vozila odneli oko 80.000 dinara koje su bile namenjene korisnicima socijalne pomoći u Klini i dva zapečaćena džaka pošiljke namenjene stanovnicima Goraždevca i Velike Hoče.

Vozilo PTT Srbija sa srpskim registarskim oznakama koje je prevozilo poštu od metohijskog povratničkog sela Osojane prema Goraždevcu policija je veoma brzo našla u jednom šumarku u selu Zlopek.

Dežurni lekar na hiruškom odeljenju mitrovičke bolnice Gojko Igrutinović izjavio je Tanjugu da Đurić ima povredu glave u predelu potiljka gde ima i podliv, ali da se oseća dobro i da je stabilno.

 

Dvojica naoružanih napadača otela su danas na putu između Peći i Goraždevca vozilo PTT Srbija a tom prilikom radnici pošte Gojko Đurić i Momčilo Vulić su povređeni.

 

Đurić je u izjavi Tanjugu rekao da ih je na pomenutom putu preticalo vozilo koje ih je zakačilo nakon čega su se zaustavili. "Dok smo gledali automobil oni su krenuli prema nama. Jedan je imao pušku, drugi pištolj. Dobio sam udarac u potiljak pištoljem pao sam u kanal. Kolegu su udarili puškom ali on je bolje prošao. Imao je sreću", kazao je Đurić.

 

"Dok smo bili na zemlji njihov auto je krenuo ka Goraždevcu. Tip koji je udario mene ušao je u naš auto i vratio ga za Peć, kazao je Đurić. On je ispričao da je odatle krenuo pešice za Goraždevac, nakon čega je naišao jedan kosovski Albanac koji ga je prevezao do tamošnje ambulante gde mu je ukazana pomoć.

 

"Albanac mi je rekao da mu ne pominjem ime, njemu puno hvala", rekao je Đurić, koji je smešten na hiruškom odeljenju bolnice u severnom delu Kosovske Mitrovice.

 

Regionalni portparol Kosovske policijske službe Zećir Keljmendi izjavio je Tanjugu da se incident dogodio nešto posle deset časova, kada su dvojica naoružanih napadača zaustavili vozilo u kome su se nalazila dvojica Srba.

 

Pripadnici KPS su danas držali određeno vreme u blokadi ovaj deo Metohije. Istraga u vezi sa ovim slučajem se nastavlja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here