Srpski rukometaši jurišaju na Austriju

0

 

Srpski rukometaši spremni za evropske okršaje
 

Srbija će prvi put pod tim imenom igrati na kontinentalnom šampionatu, što je pravi poziv za veliki broj naših navijača, koji su najavili da će u punom broju biti uz svoje rukometaše.
 

 

Okršaji sa Islandom (utorak, 20.15), Danskom (četvrtak, 20.15) i domaćinom Austrijom (subota, 18.00) u prelepoj "Tips areni" u Lincu, pokazaće realnu snagu izabranika selektora Seada Hasanefendića. Predvodnik nove generacije srpskih rukometaša je upravo trener Gumersbaha, sa kojim je osvojio Kup EHF prethodne godine, i koji u svojoj trenerskoj biografiji ima imena mnogih, velikih klubova Starog kontinenta, najavljuje da je plasman u drugi krug prioritet ove selekcije:
 

Francuzi favoriti

Za ljubitelje klađenja, rukometni spektakl u Austriji je prilika da dokažu svoje umeće. Prema prognozama, sasvim očekivano, kladioničari su izdvojili Francusku kao najvećeg favorita za zlato. Aktuelni svetski i olimpijski šampion želi da objedini sve tri krune. Za taj poduhvat nudi se kvota 2,00. Posle Nikole Karabatića i drugova, najveći favoriti su Danci i Hrvati, sa kvotom 7,00, dok je Srbija u sredini ove tabele sa kvotom 30,00.

"Očekuju nas zaista teške utakmice u grupi, ali naša očekivanja su da se plasiramo u drugi krug takmičenja, u Beču. Idemo u svakoj utakmici na pobedu, kako bismo ostvarili što bolji plasman, ali i utrli put ka narednom EP, koji se 2012. održava u Beogradu", ističe selektor Srbije uoči starta šampionata.
 

Prvi će na megdan našim rukometašima Island, sastav koji ima zavidnu tradiciju i niz uspeha na najjačim takmičenjima na planeti. Radi se o timu koji poseduje i iskustvo i kvalitet, što, naravno, ne znači da je nepobediv.
 

"Većina njihovih igrača brani boje timova najjače lige na svetu, nemačke. To je najbolji dokaz da se radi o odličnom sastavu, koji je, uostalom, pre godinu i po dana postao olimpijski vicešampion. Njihova trojica igrača zajedno nastupaju za Rejn Nekar Lovern, sjajno su uigrani, što je ogromna prednost za svaku ekipu. Naravno, mi ćemo se truditi da, pre svega, jakom i disciplinovanom odbranom, izborimo povoljan rezultat. Prve utakmice na velikim takmičenjima mogu mnogo toga da odluče i zato sam uveren da ćemo pružiti maksimum", poručio je Hasaefendić.

 

(Opširnije u štampanom izdanju "Vesti" za 19. 1.)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here