Srpsko školstvo: Četiri keca, a dvojka za kraj

0

"Neka deca", "naša deca", "nečija deca", u boljem položaju od ostale dece
 

"To nije smelo da se komentariše jer je učenica bliska osobi koja je na visokom položaju u Vrnjačkoj Banji i čije je zanimanje vezano za prosvetu. Nama je više dosta da ćutimo. Kako da prosvetari vrate ugled, ako nemaju dovoljno autoriteta ni da sami zaključe ocenu", pričaju ogorčeni nastavnici iz Vrnjačke Banje.

 

Sporna ocena prepravljena je na sednici nastavničkog veća ove gimnazije. Posle burne rasprave, jedna od nastavnica uzela je hemijsku olovku i zaključenu jedinicu nevešto prepravila u dvojku. Taj potez je, kako saznajemo, naročito pogodio predmetnog nastavnika, koji je cele godine uzalud pokušavao da natera devojčicu da uči, ali je ona iz tog predmeta ređala samo kečeve.

 

Zaposleni u gimnaziji odmah su podneli prijavu Republičkoj prosvetnoj inspekciji. Međutim, u inspekciji kažu da prijavu nisu primili, ali da će svakako ispitati slučaj.

 

"U slučaju uočavanja propusta, predmet se prosleđuje policiji i nadležnim organima, koji utvrđuju da li se radi o falsifikatu", odgovaraju u Republičkoj prosvetnoj inspekciji.

 

Inspektor Rodoljub Petrović, zadužen za Raški okrug, se ljubazno javio novinarima i objasnio da je trenutno u Kraljevu, ali kada je čuo zbog čega ga zovu besno je odgovorio: "Znam ja dobro o čemu se radi i ne mogu da pričam o tome" i zalupio slušalicu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here