U Nišu uhapšen Sarajlija-krijumčar bombi

0

Pronađene naprave su bile izuzetne jačine, sa po pola kilograma eksploziva, i prilagođene za aktiviranje na daljinu.

Kako je navedeno, Redžović je uhapšen juče, u koordiniranoj akciji Tužilaštva BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Specijalnog tužilaštva Srbije za organizovani kriminal.

Zbog operativnih saznanja da su naprave sa područja BiH prenesene u Srbiju s ciljem krajnjeg transporta u Bugarsku, po nalogu tužioca iz Posebnog odelenja za organizovani, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, pripadnici SIPE izvršili su pretres nekoliko lokacija na području Sokoca, Mokrog i Sarajeva.

Radi ispitivanja privedeno je nekoliko osoba koje se mogu dovesti u vezu sa Redžovićem.

Prilikom pretresa prostorija i objekata, pronađeno je ukupno 25 pištolja, dva komada automatskog oružja "Uzi", dva komada automatskog oružja marke "Hekler i Koh" i jedan puškomitraljez. Tužilaštvo BiH, zbog interesa istrage, u ovom trenutku ne može dati više detalja o ovim događajima.

Akcija se sprovodi u okviru predmeta Tužilaštva BiH koji se odnosi na istragu protiv više osoba osumnjičenih za krivično delo organizovanog kriminala, a u vezi sa krivičnim delom neovlašćene trgovine oružjem, vojnom opremom i proizvodima dvojne namene.

Nakon policijske obrade, osumnjičeni koji su lišeni slobode biće predati postupajućem tužiocu, koji će ispitati osumnjičene i nakon toga odlučiti o njihovom daljem zadržavanju u pritvoru.

Tužilaštvo BiH zahvaljuje svim agencijama za sprovođenje zakona u BiH i u Srbiji koje su sudelovale u ovoj akciji, kaže se u saopštenju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here