VESTI

0

Diplomatija

ČEPURIN SRBIJI PROVERAVA KIČMU

Rusija očekuje od Srbije da "ima kičmu" tokom predsedavanja Oebsu iduće godine, izjavio je ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin.
– Pre svega, da ima kičmu i bude maksimalno neutralna u čitavom dijalogu, da delegira stručne kadrove koji će biti u stanju da se nose sa svim izazovima u Evropi – odgovorio je Čepurin "Večernjim novostima" na pitanje o očekivanjima od srpskog predsedavanja Oebsu iduće godine.

Korupcija

DIREKTORKA U SUKOBU INTERESA

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost pokrenuo je postupak pred Agencijom za borbu protiv korupcije protiv direktorke te Agencije Tatjane Babić, zbog sumnje da je u trenutku izbora na dužnost direktora bila u sukobu interesa. Postupak je pokrenut "uprkos mnogim javnim i prikrivenim pritiscima". Babićeva nije bila izuzeta iz postupka izbora direktora, što je moralo da se dogodi zbog otklanjanja sumnji u regularnost samog izbora.

 

Letovanje

KAD SRBIJA NEMA MORE

Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić ocenio je da medijska pisanja o njegovom letovanju u Hrvatskoj zapravo služe za obračune unutar Srpske napredne stranke i obračun premijera Aleksandra Vučića sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.
– Pravo pitanje je ko troši državne resurse za svoje letovanje – kazao je Pajtić komentarišući letovanje predsednika Nikolića u Turskoj.

Neonacisti

MAĐARSKI FAŠISTA PEVA U NOVOM BEČEJU

Antifašistička akcija (AFA) Novog Sada upozorila je da će jedna od vodećih ličnosti mađarskog neofašističkog pokreta Balaž Silva, pevač neonacističkog rok benda "Romantično nasilje", nastupiti na muzičkom festivalu u Novom Bečeju. Ovaj nastup se očekuje u sklopu kampa koji organizuju osobe bliske mađarskoj ultranacionalističkoj stranci Jobik i ostalim pokretima mađarske fašističke desnice, koji treba da počne 19. avgusta u Novom Bečeju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here