Žiri za Drljaču, publika za Veru

0

U Vrnjačkoj Banji nedavno je održan festival narodne muzike Moravski biseri. Nagradu stručnog žirija dobio je Bora Drljača, a nagradu publike Vera Matović. Pevači nikako da se dogovore ko je pobednik festivala – onaj koga je nagradila publika ili stručni žiri.
– Ja sam pobednik festivala! Nisu u žiriju sedeli neki levaci, već stručnjaci. Svi su glasali za mene, rekli su da najbolje pevam i da zaslužujem nagradu za interpretaciju – kaže Boro Drljača, koji je otpevao pesmu "Kad tebi bude dobro".
Vera Matović je izvela numeru "Otkopčaj mi jelek do zadnjeg dugmeta", a drčnom kolegi ne zamera što sebe smatra pobednikom Bisera.
– Ne zameram ja Bori ništa, ali valjda je najvažnije šta kaže publika. Izgleda da sam mu pokvarila posao, ali nema veze. I pre nego što sam dobila nagradu, kolege su mi prilazile i govorile da imam odličnu pesmu – kaže Vera. Šaban Šaulić i Dobrivoje Topalović dobili su nagrade za životno delo.
– Kaže Dobrivoje: "Kad sam ovo dobio, znači da je kraj!" Ali, sam ga utešila jer sam ja nagradu za životno delo dobila pre 15 godina, pa sam procvetala! Nije kraj, već viza za budućnost – kaže Vera Matović, koja je ostala da uživa u svom stanu u Vrnjačkoj Banji.

 

Zbunjeni Miroslav
Iako se ime Miroslava Ilića nalazilo na spisku učesnika, on se na festivalu nije pojavio, jer ga niko nije ni zvao.
– Stvarno nemam pojma o čemu se radi. Niti sam pričao o festivalu sa nekim, niti sam o njemu razmišljao. Stvarno mi ništa nije jasno. Ja sam u Mrčajevcima, imam majstore, zauzet sam i imam preča posla nego da pričam o tome – rekao je Miroslav, koji je u rodno selo došao nakon svadbe Novaka Đokovića gde je pevao.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here