Bekrić kao Stekić

0

 

BIĆE SPREMAN: Emir Bekrić
 

Naš najbolji atletičar Emir Bekrić priprema se za Evropsko prvenstvo u Cirihu (od 12. do 17. avgusta) u Nacionalnom olimpijskom centru Italije u Formiju, kao što je nekad činio legenda srpske "kraljice sportova" i još uvek aktuelni nacionalni rekorder u skoku udalj Nenad Stekić (8,45 m).
– Kad se nalazite na mestu koje je pravi centar za skakače, sprintere i preponaše, sve mora da ide po planu. Skakališta za motku, jame za skokove, magacin sa rekvizitima neophodnim za trening, sve nam je dostupno. Ovde radimo finiš za ono što nas očekuje kroz 20 dana u Cirihu. Stadion se nalazi na brdu, na 300 metara od mora, okruženi smo zelenilom. Posle napornih treninga, uslovi za oporavak sportista su dobri, od ledene kade, hidromasaže, do stolova za masažu. Kad podvučemo crtu, zaista odlično mesto za rad – reči su Emirovog trenera Mirjane Stojanović.
Poslednji test Bekrića biće na prvenstvu Balkana u Rumuniji.
– Za ovu godinu smo zacrtali cilj, a to je Cirih. Sve do tada nam služi da bismo uradili pravu pripremu i spremni otišli na EP. Takmičenje u Rumuniji Emiru će biti baš dobra provera. Za sada sve ide po planu – kratko je prokomentarisala Mirjana Stojanović.
 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here