Berluskoni sa vršnjacima

0

PRVI DAN NA POSLU: Berluskoni odlazi kući

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni, koji je osuđen na godinu dana društveno-korisnog rada, počeo je juče da radi u staračkom domu kraj Milana, gde će negovati osobe s Alchajmerovom bolešću.

Oplemeniće ga
"Mislim da ću u domu biti duže (od četiri sata). Siguran sam da ću znati kako da pomognem onima kojima je potrebna pomoć. To će i mene oplemeniti", ocenio je bivši premijer.

Ta kazna se smatra ponižavajućim za Berluskonija jer predstavlja simbol političkog pada temperamentnog 77-godišnjeg političara.
Berluskoni, veoma elegantno obučen, stigao je juče ujutru ispred staračkog doma u Čezano Boskoneu, kod Milana, gde ga je čekalo nekoliko stotina akreditovanih novinara.
On, međutim, nije želeo da daje izjave.
Ispred doma je bio i jedan predstavnik sindikata, koji ga je dočekao prerušen u klovna, uzvikujući "San je italijanskih radnika da vide Berluskonija u San Vitoreu" (poznatom zatvoru u Milanu).
Berluskoni će četiri sata nedeljno pomagati starijim ljudima s Alchajmerovom bolešću tokom obroka. On je zbog utaje poreza u okviru afere Medijaset osuđen u avgustu na ukupno četiri godine zatvora, od kojih su mu oproštene tri. U okviru kazne Berluskoniju je zabranjeno da napušta područje Milana, ali će uz posebnu dozvolu moći da ide u Rim od utorka ujutro do četvrtka uveče.
 

Sude mu serijski
Berluskonija u junu čekaju drugi sudski problemi, kao što je nastavak suđenja u žalbenom postupku o aferi Rubigejt. On je osuđen na sedam godina zatvora zbog prostitucije s maloletnicama i zbog zloupotrebe službenog položaja. Poslednjih meseci je počelo još jedno suđenje u Napulju, a u tom sporu on je optužen za korupciju dok je bio senator.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here