Dobar temelj za budućnost

0

U društvu su inženjeri i tehničari iz oblasti elektrotehnike, mašinstva, auto-industrije, informatike, ali ima tu i stomatologa i drugih stručnjaka koji dolaze iz Nirnberga, Bajrojta, Bamberga, Erlangena, Ingolštata, Ansbaha, Hercogenauraha. Najstariji član društva je Ljubomir Blagojević (81), a najmlađi Ivan Đukić (25). Pored ovih redovnih članova, povremeno se u nekim akcijama i na druženjima okupljalo još tridesetak naših ljudi, a društvo je otvoreno i za naše ljude drugih struka i profesija.
 

POŠTUJU OBIČAJE: Društvo slavi Sv. Tri jerarha

Treba reći da je Srpsko društvo inženjera i tehničara u Srednjoj Franačkoj ostvarilo saradnju i sa nekim našim klubovima, društvima i organizacijama u Bavarskoj i Nemačkoj a po rečima predsednika Verislava Đukića otvoreni su za saradnju sa svima "na principima ravnopravnosti i postojanja zajedničkog interesa". Među onima sa kojima, i pored više pokušaja, do sada nije ostvarena ozbiljnija saradnja je i Generalni konzulat Republike Srbije u Minhenu, iako je telefonom i elektronskom poštom bilo kontakata i neispunjenih obećanja.

 

Društvo se u gradu Nirnbergu dokazalo kao organizacija stranaca koja doprinosi afirmaciji kulturnog života i saradnje sa gradom domaćinom. Zbog toga je 2009. godine bilo u užem izboru za nagradu koju gradonačelnik dodeljuje svake godine i to u iznosu od 3.000 evra. Nagradu nisu dobili jer se nisu odazvali na poziv za postavljanje kvalitetne internet prezentacije na rezervisanom domenu i to ostaje najozbiljniji zadatak za ovu godinu.
 

Treba pomenuti da je društvo svoju slavu Tri jerarha prvi put proslavilo prošle a drugi put ove godine i to je bila prilika da se na jednom mestu okupe sa gostima, ali i prošire krug redovnih i povremenih članova. Nema sumnje da je sve do sada urađeno za dve godine dobra je osnova za razvoj ovog društva.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here