Fond dijaspore dati za izgradnju

0

Zoran Milinković

– Kao bivši predsednik Fonda za dijasporu i maticu za Francusku, upućujem apel istoimenom Fondu da se novac (3,5 miliona evra) koji je sakupljen nakon bombardovanja i namenjen nastradalim u Srbiji, a nije dat kome je namenjen, pod hitno, sada, kad je najpotrebnije, uplati u državni fond.

 

Napominjem da taj novac nije namenjen za štednju, do sada su kamate od tog novca davane u humanitarne svrhe i siguran sam da je sve to pošteno rađeno, ali nije normalno da u ovom trenutku bude na štednoj knjižici. Ukoliko taj Fond ne da novac kome je namenjen, zahtevam da se našoj dijaspori u Francuskoj vrati ono što su prikupili 1999. godine i momentalno uplati u državni Fond za izgradnju.

Veoma potresen zbog nemoći pred prirodom i posledicama kataklizme, Milinković nastavlja:

– Toliko je do sada bilo hitnih slučajeva operacije dece, pa me čudi što taj novac nije dat u te svrhe. Taj Fond čuvaju pošteni ljudi, ali je krajnje vreme da ga korisno potroše.

Zaključujući svoj apel, kao građevinac, Zoran Milinković je ušao i u matematiku:

– Od 3,5 miliona evra može se sagraditi 6.000 kvadrata stambenog prostora, to znači, 150 stanova za po tri osobe. Znajući za nesreće ljudi, na tom planu ne sme biti odugovlačenja. 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here