Italijanski mediji: Boškov je bio više od trenera

0

 

"Zbogom Vujadinu Boškovu", "fudbalski svet žali zbog smrti Boškova", "veliki trener preminuo", "bio je voljen", preneli su italijanska državna televizija RAI, vodeći listovi Korijere dela sera i Republika, i brojni SPORTski sajtovi.

 

"Ljubitelji fudbala pamte ga kao tvorca velike Sampdorije sa kojom je osvojio skudeto 1991, ali i zbog aforizama, poput onog ‘faul je kad sudija zviždi’", preneo je TutoSPORT.

"Bio je više od trenera. Sa svojim slovenskim izgovorom italijanskog zahvaljujući kojem je postao prava ikona, pored zasluga koje je imao u fudbalu – nedostajaće mnogima", ocenio je Korijere dela sera.

 

U italijanskim medijima već su su oglasili i predstavnici gotovo svih klubova, koji žale zbog odlaska Vujadina Boškova i ističu da je srpski stručnjak ostavio veliki trag ovoj zemlji. Putem medija i Tvitera "Mistera" oplakuju i njegovi igrači, Đanluka Paljuka, Fabio Pekija, a Italijani posebno izdvajaju Frančeska Totija koji je rekao da je svet napustio "Veliki trener", uz podsećanje da je "Princa Rima" u prvi tim uveo upravo Boškov na utakmici protiv Breše 28. marta 1993. godine. Iz minuta u minut u italijanskim medijima raste broj onih koji se biranim rečima opraštaju od "Mistera", svrstavajući Boškova u red najboljih trenera koji su ikada radili u Italiji.

 

U Italiji Boškov je bio trener i Rome, Napolija, Peruđe i Askolija.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here