Kum tajnu pečenja prenosi mlađima

0

Veliko iskustvo: Slobodan Lovrić Kum
 

Lovrić je 11,5 godina držao kafanu Kod kuma, koja je po pečenju bila poznata ne samo u Beču, već širom Austrije, ali i Srbije i ugošćavala je i mnoge srpske političare.

Poznati ugostitelj, koji u Beču živi više od 35 godina, tvrdi da je u svojoj kafani, tokom više od jedne decenije ispekao više od 4.900 pečenica. Svoje veliko iskustvo u ovoj oblasti on je rešio sada da prenese na dolazeće generacije i svoje rođake, koji su se odlučili da idu njegovim stopama i dokažu se u ugostiteljstvu.

"Postoje pravila koja moraju da se poštuju za dobro pečenje. Priprema vatre je jedan od najvažnijih zadataka", naglasio je Lovrić dodajući da treba koristiti drveni ugalj i održati konstantno jaku vatru.

Bitna je i priprema pre stavljanja na ražanj, to jest da se meso dobro usoli – ni previše ni premalo. Lovrić, rodom iz Jagodine, tvrdi da pečenje mora da bude blizu vatre, koja ne sme da ga probije.

Inače, Lovrić se nedavno vratio iz Australije gde je posetio prijatelje i rodbinu i gde je, probao njihova jagnjeća pečenja.

 

"Bolji su naši evropski jaganjci od australijskih", konstatovao je on.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here