Seksualno obrazovanje od sedme godine

0

Program je namenjen učenicima između sedam i 11 godina, a deci objašnjava razvoj dečaka i devojčica, spermatozoide i jajne ćelije, važnost braka kao i opasnosti koje sa sobom nosi često menjanje seksualnih partnera.

Veliku pažnju program posvećuje rizicima zlostavljanja i nasilja u zajednici. Prema planu, u prve tri godine deci će biti objašnjene i “različitosti u izražavanju seksualnih odnosa".

"Dosadašnja nastava seksualnog obrazovanja uopšte se nije pokazala dobrom. Danas Britanija ima najveći procenat trudnoća među maloletnicama u Evropi, a da je program vaspitanja bio liberalniji, to se ne bi dogodilo“, kaže jedan od zagovornika novog britanskog seksualnog obrazovanja.

U ministarstvu za decu, školu i porodicu tvrde da dosadašnji program seksualnog obrazovanja nije imao nikakve izglede protiv eksplicitne pornografije kojoj su deca svakodnevno izložena na internet stranicama i da je savremeno seksualno obrazovanje jedini garant zdravog razvoja dece.

"Želimo da deca shvate o čemu je reč, želimo da ih pripremimo za svet koji ih čeka van škole. Bitno je da razumeju važnost braka i stabilne veze. To su temelji porodičnog života i učenici to moraju da znaju“, kaže britanski ministar obrazovanja Ed Bols.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here