Srpski kvalitet za ‘čišćenje’ Evrope!

0
et

Reuters
Veruje u Srbiju: Bogdan Tanjević
 

Prekaljeni stručnjak Bogdan Tanjević u intervjuu za "Blic" priča o "grupi smrti" i uopšteno Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, Letoniji, Francuskoj i Hrvatskoj.

"Rivali bi trebalo da se boje Srbije, tako moramo da postavimo stvari. Istina, grupa je neverovatno, rekao bih ekstremno teška, ali ja te momke iskreno vidim u okršaju za zlato sa Špancima i Francuzima, a ne u grčevitoj borbi za osminu finala. Pa, pobogu, Srbija je igrala finale Mundobasketa, optimizam ne sme da nedostaje. Zakleo bih se da Srbija ima kvalitet da pokori Evropu, samo ako tih 12 momaka koje Sale (Đorđević) bude odabrao  budu shvatili da to zaista i mogu", rekao je Tanjević, a potom i obrazložio svoje prognoze…

"Srbija može da dovede još jaču selekciju nego što je bila u Španiji. I jaču, i uigraniju i sa više samopouzdanja. Imate rezervi u vidu Nemanje Nedovića, Bobana Marjanovića, Zorana Ercega, Dragana Milosavljevića, Vladimira Lučića, Milana Mačvana… Plus Teodosić, Bjelica, Raduljica, da ne nabrajam… Biće to paklena ekipa!"

Trofejni stručnjak ima samo reči hvale za selektora "orlova" Aleksandra Đorđevića.

"Sale je vaša talija, a moja 'simpatija' još od kad sam ga upoznao. Kada je završio igračku karijeru videlo se da je rođen za velika dela. Napravio je tim gladan pobeda – savšen sklop mladosti i iskustva i momaka gladnih pobeda.

Na kraju, Bogdan je pričao i o nastavku, odnosno drugoj fazi takmičenja. Prema njegovim rečima, možda je i bolje što se odmah igraju ovakve utakmice, te da se kasnije ukršta sa lakšim protivnicima.

"U Španiji je bilo isto ovako, pa je tim stekao rutinu. Uz drugo mesto bi se najverovatnije izbegla Francuska do polufinala, gde je sve moguće. Za "trikolore" će igrati Parker i Nou, ali videli ste šta se desilo 'furiji' na SP, Jugoslaviji 2005. godine. Zato, polako. Verujte u te momke!", zaključio je Tanjević.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here