Srpski oficir najbolji u Nemačkoj

0

Major Bosanac sa predstavnicima srpskog konzulata i nemačkim "učiteljima"
 

Usavršavanje su pohađala 82 oficira iz 41 zemlje uključujući i 18 oficira Bundesvera, a nagradu za najboljeg stranog oficira u generaciji Saamhorst-Preis (Šamhorst-prajs), ustanovljenu 1997. godine, zaslužio je major Bosanac. Prilikom prijema nagrade, major Bosanac se obratio svečanom skupu.

– Najsnažniji utisci koje nosim u Srbiju su pre svega čast da pohađam Visoku vojnu akademiju i da sa ponosom do završetka školovanja predstavljam svoju zemlju najbolje što umem. Takođe su važna nova znanja koja sam stekao i iskustva u radu sa oficirima stranih armija, kolegama i prijateljima iz celog sveta – poručio je major Bosanac.
 

Završnoj svečanosti su prisustvovali i predstavnici Srbije potpukovnik Aleksandar Cera, izaslanik u SR Nemačkoj, i Momirka Marinković, generalni konzul u Hamburgu.

Oficiri Vojske Srbije dolaze u ovu školu već desetak godina. Oni prvo borave u Hirtu kraj Kelna, gde devet meseci uče nemački jezik, a potom se 11 meseci usavršavaju na Vojnoj akademiji u Hamburgu gde je organizovano da se svaki strani oficir poveže sa nemačkom "kumovskom" porodicom, sa kojom se druži u slobodno vreme, u cilju što boljeg savladavanja jezika i upoznavanja nemačke kulture.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here