Telefonska veza sa Bogom

0

"Halo? Jel to Bog? Ja bih da se ispovedim…"

 

 

Usluga, nazvana "Telefonska veza sa Bogom" plaća se 31 cent po minutu, a pozivalac se ispoveda automatskoj sekretarici. Nakon biranja broja javlja se umirujući muški glas koji kaže: – Za savet o ispovesti pritisnite jedan. Za ispovedanje pritisnite dva. Ako želite da poslušate neke od tuđih ispovesti pritisnite tri.

Međutim, uz pratnju orgulja u pozadini, glas ipak upozorava: "U slučaju smrtnih greha, koji su vas odvojili od Hrista – bitno je poveriti se svešteniku." Uslugu je početkom božićnog posta pokrenula kompanija AABAS. Kreatorka ovog projekta, koja se predstavila samo imenom Kamil, izjavila je za AFP da je već primila pretnje ortodoksnih katolika.

– Ideja je bila da se direktno Bogu priznaju manji gresi. Pozivaoci ne razgovaraju sa osobom, međutim, mogu da se ispovede, slušaju molitve i muziku ili ispovesti drugih ljudi u meditativnoj i pobožnoj atmosferi – ističe Kamil.
Francuska biskupska konferencija objavila je da ta linija nema odobrenje Katoličke crkve.

Za Katoličku crkvu ispovest ima značenje sakramenta i traži prisustvo svećenika, a ne mašine – stoji u njihovom saopštenju.

 

Ideja francuske telefonske kompanije, ipak, nije originalna. Realizacija sličnog poduhvata prethodno je najavljena na glavnoj železničkoj stanici u Varšavi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here