Zdravica u prepunim prostorijama

0

Imali su u srpskom klubu "Nikola Tesla" prethodnih dana bezbroj aktivnosti, počev od učešća na prvomajskoj paradi do pripreme za 32. Smotru kulturno-umetničkog stvaralaštva Srba u Austriji, u Gmundenu gde će nastupiti u revijalnom delu. Ipak, najviše su se brojni članovi potrudili da se valjano proslavi klupska slava, sveštenomučenik Platon Banjalučki.
 

Stane novi kum
Poznati ugostitelj iz Astena, Stane biće kum slave sledeće godine. Njemu je ovogodišnji kum Marko Nikić predao deo pogače od ovogodišnje slave, poželeo mnogo sreće i istakao da je čast biti učesnik ovakvog događaja.

Ove godine kumovi su bili članovi porodice Nikić, na čelu sa najstarijim Markom. On je u zdravici pred prepunim prostorijama, pozvao naš narod u rasejanju na zajednišvo i poželeo mnogo sreće i uspeha svim zemljacima. Sveštenik parohije u Lincu, protojerej-stavrofor Dragan Mićić, posle osveštavanja i lomljenja slavskog kolača naglasio je da se nada da će udruženje "Nikola Tesla" do sledeće slave imati veće prostorije, jer je vidno da su sadašnje postale tesne.
Brojne goste je pozdravio i predsednik udruženja Radenko Drinić, zahvalivši im na prisustvu. Na krsnoj slavi kluba iz Linca bili su i predstavnici drugih srpskih udruženja iz Gornje Austrije.
Kumovi Nikići su zajedno sa članovima "Tesle" pripemili obilnu trpezu. Posebna priča su članice kluba, koje su pripremile brojna jela, počev od proje i pita, pa do raznovrsnih kolača i u narodnim nošnjama služile goste, a i deca su dala doprinos u pripremi slave. Sve je začinjeno kolom i zvucima harmonike.
 

Snimanje za emisiju "Tamo daleko"
Ekipe emisije "Tamo daleko" Televizije Republike Srpske, boravila je od 30. aprila do 6. maja u Lincu na poziv srpskog kluba i zabeležila dešavanja koja organizuje "Nikola Tesla" tokom majskih praznika. Zanimljiva je bila i prvomajska parada, koja se u ovom industrijskom gradu održava od 1894. godine. Gradonačelnik Klaus Luger koji je po završenoj paradi primio ekipu emisije i delegaciju kluba "Nikola Tesla".

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here