Na sajmu i šest srpskih štandova

0

Na 61. Frankfurtskom sajmu knjiga koji se održava od 14. do 18. oktobra, svoje štandove će u hali 5.0 imati Ministarstvo kulture Srbije, izdavačke kuće "Kreativni centar" i "Evro-Đunti" kao i agencije za autorska prava "Prava i prevodi", "Plima" i "Mascom e.c."

 

Posetioci našeg nacionalnog štanda imaće priliku da se upoznaju sa savremenom srpskom književnošću. Kao i prošle godine, koordinator našeg nastupa je književnica Vida Ognjenović i putem kataloga koji je Ministarstvo kulture izdalo u saradnji sa srpskim PEN centrom publika će moći da se upozna sa stvaralaštvom 63 srpska pisca.

 

Na štandu će se naći i 32 najnovija prevoda reprezentativnih dela srpske književnosti. Svoje stvaralaštvo lično će predočiti pisci Laslo Vegel, Vladan Matijević i Velimir Kazimir Ćurguz.

 

Ćurguz će, kao direktor Ebart medijske dokumentacije, govoriti i o dokumentima koji promovišu savremenu srpsku književnost i kulturu. Izdavačka kuća "Evro-Đunti" će na svom štandu predstaviti najnovije domaće naslove iz svoje bogate ponude. Ta kuća je ove godine objavila 410 naslova što je čini izdavačem sa najvećom produkcijom u Srbiji.

 

Među knjigama su posebno atraktivne one za decu za koje su ilustracije radili srpski dizajneri i u "Evro-Đuntiju" smatraju da će za njih vladati interesovanje. Očekivanja "Kreativnog centra" su da se u Frankfurtu sretnu sa mnogim poslovnim partnerima s kojima su ostvarili kontakte na Međunarodnom sajmu knjiga za decu u Bolonji, na kojem izlažu već osam godina.

 

Knjige ovog izdavača prevedene su na više jezika i objavljene u mnogim zemljama. Sa udžbenicima "Šta sve deca znaju", koji je deo udžbeničkog kompleta za nastavu početnog čitanja i pisanja i fizikom za 6. razred osnovne škole "Kreativni centar" učestvuje u takmičenju za najbolje udžbenike za osnovnu i srednju školu.

 

Procenjujući sadržaj knjiga, dizajn, kao i plasman na tržištu, Evropsko udruženje izdavača udžbenika će prvog dana sajma na svom štandu dodeliti nagrade za najbolje udžbenike.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here