Povratak je pun pogodak

0

 

Novi rekorder: Petar Jelić presrećan zbog rekordnog golgeterskog učinka

Napadač Rada Petar Jelić je uspeo u onome što nije nikome do sada od kada se igra fudbalsko prvenstvo u samostalnoj Srbiji – postigao je pet golova na jednoj utakmici i to za svega 55 minuta!
Na svom debiju u dresu "građevinara" ovaj 27-godišnji golgeter utabao je put ka ubedljivoj pobedi (6:1) Rada na gostovanju kod Voždovca.
I sve to za svega 55 minuta, posle čega ga je trener Rada Milan Milanović izveo iz igre.
Momak rođen u Modriči u srpski fudbal zakoračio je preko OFK Beograda. Igrao je i za Novi Pazar, ali je pre ove nezaboravne večeri samo sedam puta tresao mreže rivala u Superligi. Nije se proslavio ni u kratkotrajnim epizodoma u Nirnbergu, Karl Cajs Jeni, Volgi, Dinamu iz Tbilisija, pa kineskom Gvangdongu.
– Teško sam mogao i da zamislim ovakav debi. Presrećan sam. Dao sam šest golova kao junior Modriče u finalu Kupa BiH, protiv Kozara, a četiri gola na jednoj utakmici i kao senior – pričao je posle utakmice Petar Jelić.
Šta bi bilo da je ostao na terenu do kraja utakmice…
– Nije mi bilo žao, ali nije isključeno da bih postigao još neki gol – uz osmeh je rekao Jelić. – Nije šablon ako kažem da moji golovi predstavljaju samo dokaz zajedništva, odnosno odlične kolektivne igre našeg tima.
Dok je odlazio sa terena navijači su skandirali njegovo ime…
– Dešavalo mi se to i kod nas i u Kini, a to mi i te kako prija. Znam da mnogi fudbaleri provedu celu karijeru u istom klubu pa ne dožive tako nešto. Osećaj je sjajan. izgleda da je povratak u srpski fudbal bio pun pogodak – pričao je Jelić, a osmeh mu nije nestajao sa lica.

 

Nedostižni Bobek
Da isti igrač postigne veći broj golova na jednoj utakmici nije novost na našim terenima.
Stjepan Bobek je 1946. godine u pobedi Partizana nad "14. oktobrom" (10:1) postigao čak devet golova!
Početkom osamdesetih godina prošlog veka, golgeter Crvene zvezde Zdravko Borovnica postigao je pet golova u trijumfu nad Slobodom iz Tuzle (9:1).
Najsvežiji je primer Zorana Đuraškovića, napadača Mladosti iz Lučana, koji je u sezoni 2001/2002 u pobedi nad Zvezdarom (6:1) postigao svih šest golova!

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here